SMAKOBLOG maj 2012 |
Są SZPARAGI Pierwsze jadam najprościej. Bez udziwnienia. Ugotowane, z masłem. Nic więcej. 6 maja 2012 |
Wiosenne klimaty i porady ekspertów. Kilka dni temu przeczytałem gdzieś propozycje wiosennych potraw, wiosna przyszła, a z nią: · Wiosenne brokuły i kalafiory · Wiosenna fasolka szparagowa · Wiosenne pory wypasione I wiele innych nowalijkowych pomysłów Tylko gdzie te wiosenne wytwory naszej przyrody. Ja trochę poczekam na lato, teraz wystarczy pokrzywa.. 14 maja 2012 |
To są ZIELONONÓŻKI od prawdziwych jaj. Bierzemy je od nich |
W sobotnie popołudnie · Żołądkowa Gorzka, ta prawdziwa, · American ale · Cytryna · Dużo lodu Proporcje to rzecz gustu
WYPIJ W TOWARZYSTWIE |
Gadanie na stronie To STRONA bez końca |
WIOSENNE KLIMATY |
DESER Z RABARBAREM Krem z serka mascarpone z korzennymi pierniczkami na gryczanym miodzie i pieczony rabarbar z imbirem i likierem pomarańczowym. A kwiatki … to rajska jabłoń |
Jest WIOSNA Jest wiejski twarożek pełen nowalijek Twarożek nie z pudełka. PRAWDZIWY |
Masz ochotę na ciekawą imprezę z przygodami |
ZRÓB TO W CHACIE |
LESZCZ wiosenny leszcz |
Nie tylko żaby lubią zielone |
Maj rozpoczynaliśmy ŚWIĘTEM PRACY Pracujemy do końca. Brak czasu na fotki. Pot i pot. A więc: · Kosimy · Pielimy · Sprzątamy · Grabimy · Siejemy · Sadzimy · Ogarniamy · Rąbiemy · Piłujemy · Robimy przerwę · Zaczynamy od początku · Szykujemy kuchenki · Przetaczamy głazy · Układamy ogniska · Rozpinamy winorośle · Wycinamy pokrzywy · Naprawiamy rury · Wymieniamy zepsutą termę · Wycieramy zimowe kurze CZEKAMY NA CZERWIEC sprawdzając nalewki W czerwcu też święto na początek DZIEŃ DZIECKA |