SMAKOBLOG lamus |
Gadanie na stronie To STRONA bez końca |
W LAMUSIE są różne stare teksty i fotki |
Zrobimy porządki, dopełnimy wkrótce |
Maj 2012Uroczysty obiad domowyMENUPasztet z bakaliami podany z gruszką z wina i borówkami
Botwinka z jajkiem
Cielęcina w sosie ze świeżych ziół z domowymi łazankami Młoda marchewka z imbirem Ziemniaki na maśle z koprem
Sałata
Tort truskawkowy |
Lato 2011Od popołudnia do prawie rana w Chacie nad WkrąNa powitanie Śledź w oleju lnianymi z czystą gorzałką Pikantna zupa gulaszowa Chłodnik z Kresów mojej babci Micha kolorowych sałat i aromatycznych ziół z kozim serem
Kolacja niezbyt późna Tatar podany na lodzie Krewetki i małże z czosnkiem
Sumy pieczone na ognisku z grzybami i kaszą gryczaną Udziec barani z rożna mocno szpikowany czosnkiem Młode ziemniaki duszone w maśle z koprem i szczypiorkiem Młode warzywa i do chrupania z zielonym sosem
Kolorowe tarty z letnimi owocami
Nocna biesiada Z grilla Wybór szaszłyków mięsnych i warzywnych Łódeczki z cielęciny z szałwią Pikantne kiełbaski naszego wyrobu Ziemniaki z ogniska, surówki i sosy
Stół wiejski Deska naszych mięs pieczystych, wędlin i pasztetów Wiejska szynka z kością Ćwikła i sos tatarski na chrzanie Smalec ze skwarkami i ogórki kiszone Chleb z naszego pieca Owoce i ciasta |
Wiosna 2012Przyjęcie urodzinoweNa powitanie
Kolorowe tartinki i koreczki
oraz
Tradycyjny śledzik w oleju lnianym podany z samogonem
Uroczysta kolacja
Befsztyk tatarski Cocktail z krewetek
Sandacz w białym winie po polsku
Ox-tail
Płonąca szynka podlana sosem na wiśniaku
Złociste ziemniaki Glazurowane buraczki Piure z groszku
Kompot
Tort urodzinowy |
To już historia, SMAKOWIDŁA NA LUNCH Rozwożone do firm w styropianie |
JESIENNE kiełbaski |
Jesienny SZASZŁYCZEK |
Jesienne GOLONKI |
JESIEŃ 2011 |
BOCZEK na zielonym |
RYBA po prostu |
W dawnych czasach na walentynkach królowała wolna miłość |
I znowu WIOSNA |
Czy ta świnka PRZEMÓWI |